Golfudstyr

Velkommen til Råd Om Golfudstyr Fra Golfit.dk.   

Vi er en golfwebshop med lave priser på alt i golfudstyr.
Vi ønsker, alle golfspillere får det udstyr, der passer bedst til dem, og vi håber disse sider med “Råd om udstyr” kan hjælpe lige nøjagtig dig. Læs vores vejledning til nye spillere nedenfor.
Ønsker du vejledning om andet, eller ønsker du at se vores kæmpestore udvalg af alle de kendte mærker, så klik dig frem i menuen til venstre, og du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail for yderligere rådgivning.
Nedenfor kan du læse dig til grundlæggende information, men står du og tænker på at købe nyt her og nu, og er i tvivl om, hvad der er bedst til lige netop dig, tilbyder vi gratis uforpligtende rådgivning. Rådgivningen tager udgangspunkt både i dig som spiller og i dit budget, hvis du vil have det. Vi forhandler alle de anerkendte mærker. Kontakt os på info@golfit.dk .

Bliv klogere på golf – det forunderlige spil!
Hvis du jævnligt vil modtage gratis information om golfudstyr og anden viden om golf sammen med uforpligtende information om nyheder og vores bedste tilbud, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev allernederst på siden.

Hvilket udstyr er det rigtige for dig?

Som ny spiller kan det være svært at vide, hvilket udstyr man skal vælge, og vi er altid parate til at give dig råd og vejledning enten på telefon eller mail.

Nedenfor ser du nogle generelle råd om de enkelte dele af udstyret, som det kan være værd at tænke over, inden du evt. køber.

Mærkerne/brands

Golfudstyrs markedet har mange forskellige brands/mærker, men det er meget domineret af de mærker, du ser her på shoppen; såsom Callaway, Cobra, Titleist, Wilson & TaylorMade med flere.
Der er ikke nogen entydig opdeling, der gør, man kan sige at det ene mærke helt generelt er bedre for nye spillere, og det andet bedre for rigtig gode spillere.
Mange af mærkerne har derimod forskellige modeller, der henvender sig til de forskellige kategorier af spillere, og derfor er det vigtigste, at man som ny spiller får udstyr, der passer til ens niveau.

Jernsæt

Man kan generelt inddele jernsæt i de kategorier, som de henvender sig til:
– Sæt til professionelle og elitespillere
– Sæt til spillere med lavt- til middelhandicap
– Sæt til spillere med middel- til højt handicap
– Sæt til begyndere

Som ny spiller er det naturligvis de to sidste kategorier, man skal gå efter.

Jernsæt til begyndere
Sæt til begyndere kan typisk være sæt, hvor der både er jern, køller, putter og måske endda en bag samlet i et komplet golfsæt. Ofte er det til en lav pris på måske imellem kr. 1.700,- og kr. 3.000,-. Du finder flere eksempler her på webshoppen.
Priserne varierer lidt efter mærke og antal af køller og jern mv. der indgår, og om skaftet er stålskaft eller grafitskaft. Grafitskafter er lidt dyrere, og man kan sige, at grafitskafter er en god ekstra hjælp til kvinder, seniorer og andre spillere, der måske har svært ved at få meget fart i køllehovedet, når de svinger. Spillere, der ikke har problemer med at få fart i køllehovedet, kan spille med stålskafter i jernene. Køller (driver, fairwaykøller og hybrider) har idag grafitskafter alle sammen.

Mht. antallet er det vigtigt at vide, at golfreglerne begrænser antallet af køller og jern, man må have med i bag’en på banen til i alt 14 stk.  Det er der næsten ingen rene begyndersæt, der når op på, og derfor er der mulighed for før eller siden at tilkøbe ekstra køller og jern.
En typisk sammensætning af 14 jern og køller til mange spillere er:
– 6 el. 7 stk. jern med numrene 5-PW, el. 4-PW
– Sandwedge (SW) – kan være separat mærke
– Gap Wedge (AW, f.esk. 52 graders wedge)
– 1 Driver
– 1 eller 2 stk. Fairwaykøller
– 2 stk. Hybrider
– 1 Putter

Begyndersæt er teknisk set sæt, hvor der er lagt meget vægt på, at det skal være så let som muligt at få højde på slagene, og på at slag, der ikke er ramt midt i slagfladen, skal få så meget længde som muligt.
Generelt kan man sige, at et rent begyndersæt kan være et godt køb til spillere, der er helt nye, og især, hvis man ikke helt er sikker på, at man vil spille golf i flere år fremover. Så kan det være en god idé at købe disse typisk billige sæt, som man sagtens kan spille med det første års tid eller to.
Men hvis du er blevet “grebet af golf”, og er overbevist om, at du fremover skal have det som en hobby, kan det være mere rigtigt at overveje et sæt, som er målrettet spillere med middel- højt handicap (se nedenfor).

Jernsæt til spillere med middel- til højt handicap
Jernsæt til spillere med middel- højt handicap er sæt, hvor der er lagt vægt på at opnå højde og længde på slagene, også når slaget ikke er ramt perfekt. De skiller sig ud fra de rene begyndersæt ved at være af højere kvalitet, og dermed typisk også at koste lidt mere end de rene begyndersæt.
Det vil ofte være det bedste køb for en ny spiller, der er overbevist om at fortsætte med golf, at købe et sæt i denne kategori, fordi kvaliteten af sættet gør, man kan fortsætte med dette sæt i flere år, imens man spiller sig ned i handicap.

I denne kategori køber man typisk jernsæt og køller (driver, fairwaykøller og hybrider) hver for sig.
Det er afgjort bedst, at alle jern købes samlet som et sæt med samme skaft mv.. I de fleste modeller kan man købe køller i samme model, men det er ikke helt så vigtigt, at køllerne er af samme model som jernene, og køllerne kan sagtens være et helt andet mærke, hvis man hellere vil det.
Der findes dog også såkaldte “combo sæt”, hvor der typisk er et jernsæt + måske 2 eller 3 køller af samme model, og det er også meget populært.
Af jernsæt til spillere med middel – til højt handicap, som passer godt til nye spillere kan nævnes:
Callaway X Series og det kan også købes som samlet pakke Callaway X Series Golfpakke

Cobra F-Max Superlite Combo Sæt

Cobra F-Max Jernsæt

Cobra F-Max Combo Sæt Dame

Cobra F-Max Jernsæt Dame

Wilson Staff D7 Jernsæt

Wilson Staff D7 Jernsæt Dame

Køller (drivere, fairwaykøller og hybrider)
Som jernsæt er også køller fremstillet, så de passer lidt bedre til forskellige kategorier af spillere. For alle spillere, undtaget de allerbedste, vil det ofte være en god idé ikke at gå efter de allerdyreste køller, da de ofte er målrettet spillere med op til middelhandicap. Spillere med højere handicap og nye spillere kan få ligeså stor glæde aller måske endda større glæde ud af køller målrettet deres kategori.
Som nævnt behøver jern og køller ikke nødvendigvis at være af samme mærke eller samme model. De enkelte køller behøver ikke at være samme model eller samme mærke. Det kan være en god idé, men det forekommer bestemt også, at golfspillere vælger en driver eller måske en hybrid af et helt andet mærke eller model.
Det vigtigste ved valg af køller, når man er ny eller spiller med højt handicap, udover at vælge en model, der passer til ens niveau, er at man får det rette skaft.
I dag har alle køller grafitskafter, og hvis man er er kvinde, seniorspiller eller bare en spiller, der ikke har så meget fart i svinget, kan man med fordel vælge “Lite” eller “Senior” flex i skaftet. Har man middel hastighed i svinget, skal man have “Regular” flex, og har man meget fart, skal man have “Stiff”.

Bags & Vogne
Ved valg af bags & vogne handler det ikke om, hvilken kategori af spiller, man er.
Det handler derimod om individuelle præferencer. Der er forskellige typer og forskellige egenskaber og prisklasser. Her er lidt råd:

Stand bags (bærebags)
Hvis du godt kan lide at bære på dine køller, når du går på banen, skal du have en stand bag (bærebag). Du finder dem i en kategori for sig selv her på webshoppen, og det er mindre og lette bags, næsten alle med en god dobbeltsele, så du kan bære dem som en rygsæk.
De fleste har 2 “ben”, der automatisk folder sig ud, når du stiller bag’en. Benene kan også let spændes fast, så de ikke folder sig ud, og så kan bag’en anvendes på vogn. Stand bags findes også i “waterproof” (vændtæt) modeller. De er som regel lidt dyrere, men de er, som navnet antyder, specielt sikrede, så du lettere kan holde både udstyr og medbragt tøj og ejendele tørre i regnvejr.

Vognbags
De fleste anvender vognbags og vogn, fordi det kan være lidt tungt at bære på udstyret en hel runde, og det gælder især, hvis man gerne vil medbringe ekstra tøj, paraply, forplejning osv. på runden. Vognbags findes i flere forskellige størrelser, prislejer og i mange forskellige modeller. En bag behøver ikke at være af samme mærke som jern og køller.
Man skal vælge udfra eget behov og egne præferencer i forhold til udseende mv.
Igen gælder det, at der findes særlige “waterproof bags”, der er specielt sikrede til regnvejr, og de vil ofte være en anelse dyrere.
I produktbeskrivelserne ved de enkelte bags på webshoppen, kan du få grundig information om hver enkelt bag.

Vogne
Du kan vælge en vogn, som du selv skubber eller trækker, eller du kan vælge en el-vogn. Sidstnævnte er naturligvis en hel del dyrere end træk-/skub vogne.
Alle vogne kan typisk tage alle bags, så du behøver ikke tænke på, at bag og vogn skal være af samme mærke. Typisk er det da også sådan, at de mest populære vogne slet ikke er af samme mærke som de mest populære bags.
Vælg udfra dit behov og budget mv.

Bolde
Som ny spiller har du ingen fordel af at vælge de dyreste modeller inden for bolde. Tværtimod kan det anbefales at vælge de billigere modeller. Dels fordi, du endnu ikke kan udnytte de mange egenskaber, de bedste bolde har, og dels fordi du må forvente at miste flere bolde som ny spiller. Læs mere i vores Boldguide her.

Sko & handsker
Indenfor sko & handsker skal du også vælge udfra egne præferencer og budget mv. Man kan ikke generelt sige, at nye golfspillere bør vælge hverken de dyrere eller billigere modeller. Kvalitet i form af materialer og holdbarhed mv. hænger sammen med pris, og det er således ubetinget dit eget valg mht. sko. For så vidt angår handsker, kan man godt sige, at der ikke er nogen grund til at købe de allerdyreste.

Beklædning
Man kan sagtens spille golf i almindeligt fritidstøj. Der kan være såkaldte “dress codes” i den klub, du spiller i, og det vil typisk være noget med, at man bør have poloer med krave og ikke T-shirts, men det kan du typisk se på klubbens hjemmeside.
Som ny golfspiller, behøver du således ikke at investere i særlig golfbeklædning.
Men stort set al golfbeklædning idag fungerer også fint som almindeligt fritidstøj, og det betyder, at f.eks. golfpoloer og trøjer/overdele, der typisk har ekstra god bevægelighed og åndbarhed mv. kan være en god idé at have på sigt.
Hvis du forventer at spille også når det er køligere, og evt. nogle gange i regnvejr, så kan det i høj grad anbefales at købe golfbeklædning, da almindelige fritidsjakker mv, næstern altid vil være for tunge og upraktiske.

Vi håber du kan bruge vores råd, og du er som nævnt meget velkommen til kontakte os for personlig rådgivning.