Golfudstyr

Velkommen til Råd Om Golfudstyr Fra Golfit.dk. 

Vi er en golfwebshop med Danmarks laveste priser på alt i golfudstyr. Med Prisgaranti.
Vi ønsker, alle golfspillere får det udstyr, der passer bedst til dem, og vi håber disse sider med “Råd om udstyr” kan hjælpe lige nøjagtig dig. Læs om golfbolde nedenfor.
Ønsker du vejledning om andet, eller ønsker du at se vores kæmpestore udvalg af alle de kendte mærker, så klik dig frem i menuen til venstre, og du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail for yderligere rådgivning.
Nedenfor kan du læse dig til grundlæggende information, men står du og tænker på at købe nye bolde, og er i tvivl om, hvilken bold, der er bedst til dig, tilbyder vi gratis uforpligtende rådgivning. Rådgivningen tager udgangspunkt både i dig som spiller og i dit budget, hvis du vil have det. Vi forhandler alle de anerkendte mærker. Kontakt os på info@golfit.dk .

Bliv klogere på golf – det forunderlige spil!
Hvis du jævnligt vil modtage gratis information om golfudstyr og anden viden om golf sammen med uforpligtende information om nyheder og vores bedste tilbud, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev allernederst på siden.

HvilkeN Bold passer til dig?

Her kan du få lidt vejledning i, hvilken type bold, der passer bedst til dig. Vejledningen er først og fremmest opdelt i handicapkategorier og der er ligeledes en vejledning specielt til kvinder.
Længst nede kan du også læse lidt om selve konstruktionen af golfbolde.

Ønsker du ikke en lidt længere teknisk forklaring, kan du her gå til 2 webbaserede værktøjer fra to af de førende boldmærker. Ved hjælp af dine svar på nogle få spørgsmål giver disse værktøjer dig anbefaling til, hvilken bold du bør spille med.

Gå til Callaways “Ball Selector Tool” her

Gå til Titleist’s “Selection Tool” her

 

Generelle overvejelser

Økonomi kan naturligvis spille en rolle for valg af bold, især hvis du mister en hel del bolde. Denne guide sigter dog udelukkende på at vejlede om valg af bold udfra, hvad der teoretisk bør passe til forskellige typer spillere og ikke om, hvad økonomien kan tilsige.

Det er i øvrigt også et godt råd at prøve sig lidt frem, og når du har fundet en boldtype, som du er glad for – så hold dig til den! Det vil gøre dit spil mere stabilt, fordi golfbolde har forskellige egenskaber.

Traditionelt har golfbolde kun været hvide. I de senere år er farvede bolde dog også blevet populære.
Spillere, der vælger farvede bolde, gør det bl.a. med følgende overvejelser:
– Farvede bolde skiller sig ud, så det er nemmere at identificere sin bold
– Nogle mener, at de kan være nemmere at se, specielt under visse vejrforhold
– Nogle mener, at de kan være nemmere at fokusere på
– En farvet bold kan give mere sjov og en mere positiv indstilling

Hvid eller farvet bold er således et individuelt valg, og der er ikke empirisk viden, der kan underbygge, at det ene er bedre end det andet. Du bestemmer!

 

Bolde til nye spillere og spillere med højt handicap

Der er absolut ingen grund til at spillere i denne kategori, vælger de dyreste boldtyper. Der findes mange bolde i prisklassen fra kr. 140,- til kr. 200,- pr. dusin (priser her på webshoppen), som er meget fine, hvis du befinder dig i denne kategori af spillere.

I den nævnte prisklasse kan der alligevel godt være lidt forskel på boldene, som du kan have gavn af at tænke på.

Hvis din primære udfordring er, at du, når du rammer bolden nogenlunde rent, ikke får så meget højde og længde på slagene, bør du gå efter de bolde, der benævnes “soft”.

Får du god højde men ikke så meget længde, når du rammer bolden nogenlunde rent, bør du gå efter bolde, der er hårdere og har mindre spin, fordi de vil rulle lidt mere, når de lander.

Har du god længde på slagene, men problemet er, at de ofte flyver skævt, så bør du også gå efter lidt hårdere bolde med mindre spin.

Har du god længde på slagene, og din største udfordring er, at du mangler kontrol i det korte spil, så er “soft” bolde en god løsning. De giver mere føling med de bløde/korte slag, og kan dermed gavne din kontrol.

Eksempler på “Soft” bolde til nye spillere og spillere med højt handicap (klik på boldtypen og læs mere):
Pinnacle Soft
Titleist DT Trusoft, Titleist DT Trusoft Gul

Eksempler på lidt hårdere bolde til nye spillere og spillere med højt handicap (klik på boldtypen og læs mere):
Callaway Warbird, Callaway Warbird Gul, Pinnacle Rush , Titleist Velocity, Wilson Ultra

Callaway har i øvrigt en online guide til at hjælpe med at finde den Callaway bold, der passer bedst. Gå til guiden ved at klikke her

 

Bolde til spillere med middel handicap

Jo bedre spiller du er, jo mere forskel på dit spil kan valget af bold medføre.
Helt grundlæggende skal du spørge dig selv, om du primært ønsker mere længde eller mere kontrol, og i den forbindelse skal du være opmærksom på, at mere længde for spillere, der har en middel svingspeed først og fremmest vil komme via den ekstra rul, du får med en “low spin” bold (hård bold). Med en middel swingspeed vil “low spin” generelt ikke flyve længere end “soft” bolde, men de kan rulle længere, når de lander.

Dermed også sagt, at hvis du ønsker mere kontrol, bør du gå efter “soft” bolde.

Bolde med mere længde til middel handicapspillere (klik på boldtypen og læs mere):
TaylorMade Project (s)
Titleist Velocity, Titleist Velocity Dobbel Tal 

Bolde med mere kontrol til spillere med middelhandicap (klik på boldtypen og læs mere):
Callaway Chrome Soft, Callaway Chrome Soft TruvisCallaway Supersoft
Titleist Tour Soft, Titleist Tour Soft Gul

Callaway har i øvrigt en online guide til at hjælpe med at finde den Callaway bold, der passer bedst. Gå til guiden ved at klikke her

 

 

Bolde til spillere med éncifret handicap (lavhandicap):

Generelt gælder det, at spillere med lavt handicap, bør spille med højkvalitetsbolde, og vælge boldtype/mærke ud fra erfaring med, hvad der passer dig personligt.
Det kan også være sådan, at hvis du er en god spiller, så kan det måske ovenikøbet være sådan, at du efter årstider og vejr, måske kan have glæde af at bytte imellem “grundmodellen” eller den mindre spinnende “X-model”, som er den valgmulighed, du f.eks. har i Callaway Chrome Soft og Chrome Soft X, Taylormade TP5 og TP5x eller Titleist ProV1 og Pro V1x.
Der er tale om nuanceforskelle, og det er som udgangspunkt et spørgsmål, om ønsker lidt mere spin og mere højde (grundmodellen) eller lidt mindre spin og mere gennemborende boldflugt (X-modellerne).

Callaway har i øvrigt en online guide til at hjælpe med at finde den Callaway bold, der passer bedst. Gå til guiden ved at klikke her

 

 

Bolde til kvinder:

Generelt har kvinder en lavere svingspeed end mænd, og medmindre du er en meget langtslående kvinde, vil du have mest gavn af “soft” boldene, som er nævnt i kategorierne ovenfor.
“Soft” bolde giver mere højde og mere længde til spillere med lav svingspeed.
Enkelte boldmærker fremstiller ekstra bløde “ladies” bolde, og de kan være gode bolde til kvinder med den laveste svingspeed.

 

 

Bolde rent teknologisk:

Der findes grundlæggende 3 typer bolde;
– 2-piece bolde
– 3-piece hybrid bolde
– 3&4-piece performance bolde

 

2-piece bolde

   2-piece bolde er typisk bolde med en massiv gummikerne og udenpå er der en plastic skal eller en urethane skal. 2-piece bolde er de mest almindelige på markedet, og de er kendetegnet ved, at være fremstillet med henblik på at opnå størst mulig længde og mindst muligt spin.
Den store kerne giver høj hastighed, når bolden rammes af køllen. Den minimerede spin betyder, at den evt. slice eller hook, der måtte blive resultat af slaget, bliver mindre udtalt. 2-piece bolde flyver således mere lige.
Længdekontrol er sværere med 2-piece bolde, og følingen i de korte slag kan også være sværere at opnå med 2-piece bolde.
Dog findes der nogle bolde med meget blød kerne (soft bolde), der giver bedre føling i de korte slag.
Sammenfattende kan man sige, at 2-piece bolde er mest velegnede til spillere med relativt højt handicap eller til spillere der har store problemer med slice og hook samt meget kortslående spillere.

 

3-piece hybrid bolde

 3-piece hybrid bolde har et ekstra lag udenpå den massive kerne i forhold til 2-piece bolden, og derpå en skal af plastic eller urethane. 3-piece hybrid bolde er fremstillet med det formål både at opnå den længde og tilgivelse, der er i 2-piece bolde, og den spin og kontrol af længde, som også er vigtig i slagene ind til green.
3-piece bolde er derfor meget velegnede til til næsten alle spillere, undtaget spillere med meget lavt handicap, og spillere der som nævnt under 2-piece bolden skal have al fokus på at få mere længde eller lidt mindre slice.

 

3 & 4-piece performance bolde

 Som navnet antyder er dette bolde målrettet de bedre spillere. Konstruktionen er med mange lag er avanceret, og derfor er disse bolde som regel også de dyreste. Ved at have flere lag opnås bedre mulighed for, at bolden kan reagere optimalt på de forskellige slag og forskellige svinghstigheder, den rammes med. Et drive skal helst give max. længde, og f.eks. skal et slag med mellemjern gerne have korrekt højde og kontrol, når den lander. Til et kort indspil skal bolden gerne give optimal “feel” og dermed den bedste længdekontrol.