Golfudstyr

Velkommen til Råd Om Golfudstyr Fra Golfit.dk. 

Vi er en golfwebshop med Danmarks laveste priser på alt i golfudstyr. Med Prisgaranti.
Vi ønsker, alle golfspillere får det udstyr, der passer bedst til dem, og vi håber disse sider med “Råd om udstyr” kan hjælpe lige nøjagtig dig. Læs om golfbolde nedenfor.
Ønsker du vejledning om andet, eller ønsker du at se vores kæmpestore udvalg af alle de kendte mærker, så klik dig frem i menuen til venstre, og du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail for yderligere rådgivning.
Nedenfor kan du læse dig til grundlæggende information, men står du og tænker på at købe nye bolde, og er i tvivl om, hvilken bold, der er bedst til dig, tilbyder vi gratis uforpligtende rådgivning. Rådgivningen tager udgangspunkt både i dig som spiller og i dit budget, hvis du vil have det. Vi forhandler alle de anerkendte mærker. Kontakt os på info@golfit.dk .

Bliv klogere på golf – det forunderlige spil!
Hvis du jævnligt vil modtage gratis information om golfudstyr og anden viden om golf sammen med uforpligtende information om nyheder og vores bedste tilbud, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev allernederst på siden.

HvilkeN Bold passer til dig?

Her kan du få lidt vejledning i, hvilken type bold, der passer bedst til dig. Vejledningen er først og fremmest opdelt i handicapkategorier og der er ligeledes en vejledning specielt til kvinder.
Længst nede kan du også læse lidt om selve konstruktionen af golfbolde.

Ønsker du ikke en lidt længere teknisk forklaring, kan du her gå til 2 webbaserede værktøjer fra to af de førende boldmærker. Ved hjælp af dine svar på nogle få spørgsmål giver disse værktøjer dig anbefaling til, hvilken bold du bør spille med.

Gå til Callaways “Ball Selector Tool” her

Gå til Titleist’s “Selection Tool” her

 

Generelle overvejelser

Økonomi kan naturligvis spille en rolle for valg af bold, især hvis du mister en hel del bolde. Denne guide sigter dog udelukkende på at vejlede om valg af bold udfra, hvad der teoretisk bør passe til forskellige typer spillere og ikke om, hvad økonomien kan tilsige.
Det bør nævnes, at det ikke nødvendigvis er sådan, at jo dyrere bolden er, des bedre vil den være for dig.
Specielt spillere med lidt højere handicap og spillere med knap så høj svingspeed vil få mere udbytte af at vælge de allerdyreste bolde.

Det er i øvrigt også et godt råd at prøve sig lidt frem, og når du har fundet en boldtype, som du er glad for – så hold dig til den! Det vil gøre dit spil mere stabilt, fordi golfbolde har forskellige egenskaber.

Traditionelt har golfbolde kun været hvide. I de senere år er farvede bolde dog også blevet populære.
Spillere, der vælger farvede bolde, gør det bl.a. med følgende overvejelser:
– Farvede bolde skiller sig ud, så det er nemmere at identificere sin bold
– Nogle mener, at de kan være nemmere at se, specielt under visse vejrforhold
– Nogle mener, at de kan være nemmere at fokusere på
– En farvet bold kan give mere sjov og en mere positiv indstilling

Hvid eller farvet bold er således et individuelt valg, og der er ikke empirisk viden, der kan underbygge, at det ene er bedre end det andet. Du bestemmer!

 

Bolde til nye spillere og spillere med handicap 25 og over

Der er absolut ingen grund til at spillere i denne kategori, vælger de dyreste boldtyper. Der findes mange bolde i prisklassen fra kr. 160,- til kr. 220,- pr. dusin (priser her på webshoppen), som er meget fine, hvis du befinder dig i denne kategori af spillere.

I den nævnte prisklasse kan der alligevel godt være lidt forskel på boldene, som du kan have gavn af at tænke på.

Hvis din primære udfordring er, at du, når du rammer bolden nogenlunde rent, ikke får så meget højde og længde på slagene, bør du gå efter de bolde, der benævnes “soft”.

Har du god længde på slagene, og din største udfordring er, at du mangler kontrol i det korte spil, så er “soft” bolde en god løsning. De giver mere føling med de bløde/korte slag, og kan dermed gavne din kontrol.
Det er f.eks. følgende:
Callaway SupersoftCallaway Supersoft MattePinnacle Soft 
TaylorMade Soft ResponseTitleist TruFeel

Får du god højde men ikke så meget længde, når du rammer bolden nogenlunde rent, bør du gå efter bolde, der er hårdere og har mindre spin, fordi de vil rulle lidt mere, når de lander.
Har du god længde på slagene, men problemet er, at de ofte flyver skævt, så bør du også gå efter lidt hårdere bolde med mindre spin.
Det er f.eks. følgende:
Callaway WarbirdPinnacle RushTitleist Velocity

 

Bolde til spillere med handicap ca. 14-25

Jo bedre spiller du er, jo mere forskel på dit spil kan valget af bold medføre.
Helt grundlæggende skal du spørge dig selv, om du primært ønsker mere længde, mere højde og/eller mere kontrol.

Med handicap i denne kategori (middel- til højt handicap) vil du generelt få mere højde og mere kontrol med div. “Soft” bolde og hvis du også synes du mangler højde på slagen, vil den øgede højde også være lig med mere længde.
Nogle af de anbefalede bolde er:
Callaway Supersoft – Callaway Supersoft Matte – Pinnacle Soft 
TaylorMade Soft Response – Titleist TruFeel – Callaway Chrome Soft Triple Track

Har du god højde på slagene, men vil måske gerne have mere længde kan det være en god idé med lidt hårdere bolde, der ruller lidt mere.
Lidt hårdere bolde med mindre spin, kan også være en god idé, hvis du f.eks. har store problemer med slice. De vil ikke “kurere” din slice, men de vil gøre den mindre udtalt.
Nogle af de anbefalede bolde er:
Callaway Warbird – Pinnacle Rush – Titleist Velocity

 

Bolde til spillere med handicap ca. 9-14

Spillere i denne kategori og spillere med endnu lavere handicap er på et niveau, hvor det rigtige boldvalg kan have ret stor betydning for spillet.
Er du i denne kategori er det derfor vigtigt, at finder frem til den rigtige bold for dig, og så holder dig til den.
Der er mange bolde at vælge imellem, og det kan være svært at pege på nogle fremfor andre. Men et råd er, at hvis du ikke har så høj svingspeed, er bolde som Titleist Pro V1 og TaylorMade TP5 ikke optimale, da de som udgangspunkt kræver et vist minimum af svingspeed, før de flyver optimalt.
Anbefalede bolde til spillere med hcp. 9-14:
Callaway Chrome SoftCallaway Chrome Soft Triple Track 
TaylorMade Tour ResponseTaylorMade TP5 – TaylorMade TP5 Pix
Titleist Tour Soft – Titleist Pro V1

 
Bolde til spillere med under hcp. 9

Med lavt handicap kan det have meget stor betydning at spille med den rigtige bold, altså den der passer dit spil bedst. Du vil skulle prøve dig frem blandt nedenstående bolde, og du skal være opmærksom på, at temperatur og vindforhold mv. f.eks. kan gøre, at du måske bør have 2 favoritter, så du kan vælge lidt efter forholdene.
De anbefalede bolde er:
Callaway Chrome Soft – Callaway Chrome Soft X – Callaway Chrome Soft Triple Track 
TaylorMade TP5 – TaylorMade TP5X – TaylorMade TP5 PixTaylorMade TP5X Pix
Titleist Tour Soft – Titleist Pro V1 – Titleist Pro V1X

 

Bolde rent teknologisk:

Der findes grundlæggende 3 typer bolde;
– 2-piece bolde
– 3-piece hybrid bolde
– 3&4-piece performance bolde

 

2-piece bolde

   2-piece bolde er typisk bolde med en massiv gummikerne og udenpå er der en plastic skal eller en urethane skal. 2-piece bolde er de mest almindelige på markedet, og de er kendetegnet ved, at være fremstillet med henblik på at opnå størst mulig længde og mindst muligt spin.
Den store kerne giver høj hastighed, når bolden rammes af køllen. Den minimerede spin betyder, at den evt. slice eller hook, der måtte blive resultat af slaget, bliver mindre udtalt. 2-piece bolde flyver således mere lige.
Længdekontrol er sværere med 2-piece bolde, og følingen i de korte slag kan også være sværere at opnå med 2-piece bolde.
Dog findes der nogle bolde med meget blød kerne (soft bolde), der giver bedre føling i de korte slag.
Sammenfattende kan man sige, at 2-piece bolde er mest velegnede til spillere med relativt højt handicap eller til spillere der har store problemer med slice og hook samt meget kortslående spillere.

 

3-piece hybrid bolde

 3-piece hybrid bolde har et ekstra lag udenpå den massive kerne i forhold til 2-piece bolden, og derpå en skal af plastic eller urethane. 3-piece hybrid bolde er fremstillet med det formål både at opnå den længde og tilgivelse, der er i 2-piece bolde, og den spin og kontrol af længde, som også er vigtig i slagene ind til green.
3-piece bolde er derfor meget velegnede til til næsten alle spillere, undtaget spillere med meget lavt handicap, og spillere der som nævnt under 2-piece bolden skal have al fokus på at få mere længde eller lidt mindre slice.

 

3 & 4-piece performance bolde

 Som navnet antyder er dette bolde målrettet de bedre spillere. Konstruktionen er med mange lag er avanceret, og derfor er disse bolde som regel også de dyreste. Ved at have flere lag opnås bedre mulighed for, at bolden kan reagere optimalt på de forskellige slag og forskellige svinghstigheder, den rammes med. Et drive skal helst give max. længde, og f.eks. skal et slag med mellemjern gerne have korrekt højde og kontrol, når den lander. Til et kort indspil skal bolden gerne give optimal “feel” og dermed den bedste længdekontrol.