Velkommen til Råd Om Golfudstyr  – Fra Golfit.dk.  

Vi er en golfwebshop med Danmarks laveste priser på alt i golfudstyr.
Vi ønsker, alle golfspillere får det udstyr, der passer bedst til dem, og vi håber disse sider med “Råd om udstyr” kan hjælpe lige nøjagtig dig. Læs om valg af elvogn nedenfor.
Ønsker du vejledning om andet, eller ønsker du at se vores kæmpestore udvalg af alle de kendte mærker, så klik dig frem i menuen til venstre, og du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail for yderligere rådgivning.
Rådgivningen tager udgangspunkt både i dig som spiller og i dit budget, hvis du vil have det. Vi forhandler alle de anerkendte mærker. Kontakt os på info@golfit.dk .

Om Elvogne

Elektriske golfvogne, elvogne, er i de senere år blevet meget populære.
Årsagerne er oplagte. Dels er det meget nemmere at transportere en vognbag med køller, jern, bolde, tøj, forplejning mv. på en elvogn, når man ikke selv skal trække eller skubbe vognen fremad, og dels er der mange, der oplever, at det er bedre for deres ryg og ben, at de ikke skal skubbe en vogn i en til tider sund kropsposition.

Der findes mange mærker. Vores erfaring fra adskillige år med elvogne, er, at de 2 nok mest kendte elvognmærker, Powakaddy og Motocaddy, er de mest pålidelige, og derfor har vi valgt kun at sælge de 2 mærker.
Man er nødt til at erkende, at når der er tale om elvogne til golf, så er pålidelighed en udfordring, hvis man er uheldig. Det opleves med alle mærker, at der kan være vogne, som ikke altid fungerer optimalt uden reparation eller servicering, og det er som nævnt vores erfaring, at Powakaddy og Motocaddy har den største pålidelighed på markedet.
Det er også vores erfaring, at de 2 mærker er lige gode, hvad det angår.

Om valg af model

Der findes mange forskellige modeller, og det kan måske være svært lige at overskue, hvad man skal vælge ud fra. Det vil vi gerne prøve at hjælpe med her.
Først og fremmest er det vigtigt at gøre op med sig selv, om man har behov for en vogn med et 18 hullers batteri eller et 36 hullers batteri. Vogne med 36 hullers batteri er dyrere, og de giver mulighed for, at man kan spille 36 huller samme dag uden opladning imellem de 2 runder.
Ved alle Powakaddy modeller står der i selve produktnavnet, om de er med 18 hullers batteri eller 36 hullers batteri. Det står også tydeligt i produktbeskrivelsen på siden med modellen.
Motocaddy modeller, der ikke har “Ultra” med i navnet er som udgangspunkt med 18 hullers batteri, og alle med “Ultra” i navnet er med 36 hullers batteri. Men også ved Motocaddy modellerne har vi en udførlig produktbeskrivelse på siden, hvor det klart står, om vognen er til 18 eller 36 huller.

Både Powakaddy og Motocaddy fremstiller de fleste modeller både med og uden elektronisk bremsesystem. Hos Powakaddy hedder det elektroniske bremsesystem “EBS” og hos Motocaddy hedder det “DHC”, men grundlæggende er det den samme funktion. Systemet sikrer, at vognen ikke øger farten af sig selv, når man går ned ad bakke. Dvs. med systemet, er der ikke behov for at holde igen på vognen, når det går ned ad bakke.
Hvis man sjældent spiller kuperede baner, kan man sagtens undvære det elektroniske bremsesystem, men spiller man ofte på en kuperet bane, så er det en funktion, der er god at have.
Det fremgår klart af både navn og produktbeskrivelse på siden, om en model har enten EBS eller DHC.

GPS er en funktion, som er blevet mere og mere udbredt se de seneste 2-3 år. Både Powakaddy har GPS udgaver af nogle af deres topmodeller. GPS funktionen består som hovedregel af, at der på skærmen i håndtaget vises de vigtigste afstande på det hul, man spiller. Det er f.eks. afstanden til forkant, midt og bagkant af green mv.
Langt de fleste golfspillere bruger i dag hjælpemidler til at få den rigtige afstand. Det kan f.eks. være golfur, golfkikkert eller en håndholdt elektronisk baneguide, og det er således et valg, om man ønsker at betale ekstra for at få en elvogn, hvor dette hjælpemiddel er integreret i vognen.

Et væsentligt punkt for mange, er også hvor meget vognen fylder, når den er foldet sammen. Det er en god idé at sikre sig, at vognen kan være i f.eks. et lejet skab i golfklubben, hvis det er planen, og/eller, at vognen kan være i bagagerummet på bilen. På produktsiden for alle vores vogne, står der, hvad deres dimensioner er i sammenfoldet tilstand.

Udover ovennævnte er der mange ekstra features og funktioner på de enkelte modeller, som du man kan læse på modellens produktside. Men ovennævnte hjælper forhåbentlig til med at man kan skyde sig ind på, hvilke hovedegenskaber, man skal gå efter.

Se alle Powakaddy elvogne her og alle Motocaddy elvogne her