Golfudstyr

Velkommen til Råd Om Golfudstyr Fra Golfit.dk.   

Vi er en golfwebshop med Danmarks laveste priser på alt i golfudstyr. Med Prisgaranti.
Vi ønsker, alle golfspillere får det udstyr, der passer bedst til dem, og vi håber disse sider med “Råd om udstyr” kan hjælpe lige nøjagtig dig. Læs om afstandsmålere nedenfor.
Ønsker du vejledning om andet, eller ønsker du at se vores kæmpestore udvalg af alle de kendte mærker, så klik dig frem i menuen til venstre, og du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail for yderligere rådgivning.

Bliv klogere på golf – det forunderlige spil!
Hvis du jævnligt vil modtage gratis information om golfudstyr og anden viden om golf sammen med uforpligtende information om nyheder og vores bedste tilbud, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev allernederst på siden.

Hvilken afstandsmåler til golf er bedst?

Skal jeg vælge et GPS Golfur, en Golfkikkert (laser rangefinder) eller måske en håndholdt elektronisk baneguide?

   

I det følgende vil vi forsøge at hjælpe dig til at træffe det valg, der passer bedst til dig, hvis du overvejer, hvilken afstandsmåler du evt. skal købe.

 

Generelle fordele ved de enkelte hovedtyper

Først og fremmest skal det nævnes, at der ikke generelt er tale om, at f.eks. kikkerter er dyrere end golfure. Der findes indenfor hver kategori modeller i forskellig kvalitet og i forskellig prisklasse.
Golfure og elektroniske håndholdte baneguides anvender GPS teknologi til måling af afstande. En golfkikkert anvender laser måling. Derfor er der en lidt større nøjagtighed ved kikkerter, typisk en meter eller to på 100m afstand. Det forudsætter dog, at man med kikkertens fokus rammer præcist på det mål, man ønsker at måle afstanden til, f.eks. et flag.
Et golfur foretrækkes af spillere, der har det fint med at have et ur på armen, når de svinger, og fordelen er, at med et golfur, går det meget hurtigt at få afstanden, fordi man bare lige kan kigge ned på uret. En kikkert og en håndholdt, skal man typisk først finde frem af bag eller evt. lomme, og man skal lægge dem tilbage igen. Dog findes der holdere til vogne, så man kan have de håndholdte siddende på vognen.
Kikkerter har den fordel, at du kan måle afstanden til lige nøjagtig det punkt, du udvælger. De mere avancerede golfure og de håndholdte baneguides, har typisk en grafik over et hul, og så kan du på touchscreen “prikke” på et punkt på hullet, eller flytte pinden på green til ca. det område, den står i på green, og få en afstand, der er relativt tæt på nøjagtig.

 

Golfure    

Golfure findes i prisklasser fra ca. kr. 1.200,- til kr. 4.500,-. De billigste angiver typisk afstande til nøglepunkter på hullet, såsom forkant, midt og bagkant af green samt til div. forhindringer:
De mest avancerede har både farvegrafik og touchscreen, scorekort, mulighed for rundestatistik mv., og Garmin har sågar golfure, der kan kombineres et trackingsystem af dine slag, hvor du ved hjælp af en GPS enhed der sættes i grippet kan måle dine personlige slaglængder mv.
Golfure har genopladelige batterier, og batteritiden rækker fra 1 til flere runder afhængig af typen af ur.

 

Golfkikkerter

Golfkikkerter findes i prisklasser fra ca. kr. 1.300,- til kr. 5.000,-. De billigste kan give dig et helt nøjagtigt mål til ethvert punkt på banen, som du formår at fokusere på. De mest avancerede lægger grafik over hullet ind over dit fokus, og kan tillige udregne den reelle spilleafstand ved at korrigere for højdeforskelle.
Golfkikkerter har også en anvendelsesmulighed på træningsbanen, idet du kan måle til punkter og få bedre viden om dine slaglængder.
Kikkerter anvender typisk udskiftelige batterier, og alt afhængig af brug kan batterierne ofte holde min. 1 sæson.

 

Elektroniske håndholdte baneguides

Elektroniske baneguides findes i prisklasser fra ca. kr. 2.000,- til ca. kr. 5.000,-.
De giver dig et stort billede af hullet, du spiller, og de har typisk elektronisk scorekort og mulighed for at føre statistik mv.
Senest er der kommet en avanceret model fra Garmin på markedet
(Garmin G80), der både er en elektronisk baneguide og en såkaldt “launch monitor”, der kan måle dine slaglængder og svinghastighed mv. , og det er således både en baneguide og et avanceret træningsredskab.
Elektroniske baneguides kan både være med udskiftelige og med genopladelige batterier, afhængig af model.

 

Vi har et meget stort udvalg af afstandsmålere til laveste pris – se dem alle her