Velkommen til Golfit.dk.    

Vi er en golfwebshop med Danmarks laveste priser på alt i golfudstyr.
Vi ønsker, du får det udstyr, der passer bedst til dig, og vi håber disse sider med “Råd om udstyr” kan hjælpe dig.
Vælg det, du søger information om i menuen, og se også gerne vores store udvalg.

Om Golftøj

At golf har været en meget konservativ sport, er der ingen tvivl om, og golfbeklædning er ét af de områder, hvor det har været mest tydeligt.

Først inden for de seneste 25-30 år er der for alvor udviklet tøj, hvor fokus også er kommet på det rent funktionelle til golf.
Før det var der reelt set ikke ret meget decideret golftøj.
I de tidlige år spillede mænd endda golf i jakke og slips og kvinder i store kjoler. Næsten uendeligt langsomt gik man over til, hvad man kan kalde pænt hverdagstøj, og spillede i det, indtil rigtigt golftøj kom på markedet.

En stor del af forklaringen på den langsomme udvikling var naturligvis de ret “stive” og formelle regler (dress codes), de forskellige golfklubber havde. Regler, der de senere år er blevet betydeligt mere afslappede, men som dog stadig eksisterer i mange klubber.
Dette er ikke en vejledning i de regler, men det er typisk regler, der siger, at man  f.eks. bør spille med polo med krave og ærmer og lignende.
Du opfordres til evt. at checke, om din klub, eller om den klub, du skal spille i, har regler for påklædning, og skal du på golfrejse, skal du være opmærksom på, at i en del lande kan reglerne være lidt mere formelle end i Danmark.

Decideret golftøj som du finder her på vores webshop, lever dog op til de påklædningsregler, der måtte findes stort set overalt i verden.

Det skal siges, at man kan sagtens spille golf i almindeligt fritidstøj, og det gør rigtig mange golfspillere. Så det er overhovedet ikke noget krav, at du anskaffer dig tøj udviklet til golf.

Omvendt har moderne golftøj nogle egenskaber, der ikke alene kan gøre det mere behageligt på en golfrunde, men også give de bedste forudsætninger for at du kan spille op til dit bedste, uanset hvilket niveau du har.
Iøvrigt er langt det meste golftøj særdeles rimeligt i pris, og det kan anvendes til alle mulige fritidsaktiviteter mv.

Egenskaberne for golftøj er udviklet for at kunne leve op til de ret alsidige krav, der stilles.

Let og behageligt
En golfrunde kan godt vare over 4 timer, og man går langt. Det er derfor en oplagt fordel, hvis tøjet er meget let og behageligt, så det lever alt rigtigt golftøj op til.

Bevægelsesfrihed
Det er naturligvis vigtigt, at man kan svinge frit. Typisk er moderne golftøj i materiale, der let kan “strække sig” (stretch), så det ikke er snærende for frie arm- og benbevægelser mv.

Behageligt i varme
Golfpoloer, golfshorts og golfbukser er i dag med teknologi, der dels kan sikre god åndbarhed og dels kan transportere evt. fugt indefra og ud, så det kan tørre hurtigt.
En del golftøj har indlagt UV beskyttelse mod solens skadelige stråler.

Skiftende vejrforhold
Under en golfrunde på over 4 timer, kan vejrforholdene naturligvis skifte en del. Det skal man selvfølgelig først og fremmest tage højde for ved at medbringe ekstra golftrøje og/eller golfjakke mv., men teknologien i moderne golftøj, medvirker ofte til, at det er lettere at holde kropstemperaturen konstant.

Helårsgolf
Vil du gerne kunne spille golf i det tidlige forår, sene efterår eller ligefrem også om vinteren, kan du få golftøj, der ikke alene lever op til, at det er let og behageligt og giver bevægelsesfrihed, men også kan modstå vind og evt. regn.

Let at medbringe
Skal du have ekstra trøje og evt. golfregntøj med på runden, er det vigtigt, at tøjet hverken fylder eller vejer for meget. Derfor er golftøj også udviklet med dette for øje.
Desuden er meget af tøjet “easy care”, hvilket vil sige, at det ikke let krøller, og at det er let at vaske og bruge igen og igen.

Specielt om golf regntøj
Golfregntøj er reelt set den eneste del af golfbeklædningen, der kan være ret dyr. Golfregntøj er teknologisk avanceret, fordi det både skal kunne holde dig helt tør, også på meget regnfulde dage, og samtidig skal det være så let og have så meget bevægelsesfrihed, at du skal kunne svinge frit. Den slags golfregntøj findes, og de mest aktive/ivrige golfspillere investerer i det, og mange undlader.